Hi han bàsicament dos tipus de dolçaines valencianes:
Dolçaina en FA: Construïda normalment amb fusta d’arbres fruiters o de garrofer, aquest instrument hi té un so dolç i s’utilitza normalment per acompanyar al cant vocal.
Es diu que està en FA per què quan es digita el DO en l’instrument, sona realment un FA.
Dolçaina en SOL. Utilitzada per a passa carrers, dianes, processons i concerts, és la més comú.
El seu so és mes agut i brillant que l’altra dolçaina que es 3 o 4 cm. més llarga.
Com diu el seu nom, en aquest instrument al digitar un DO sonarà realment un SOL, sonant sempre una quinta més alta que les notes corresponents al pentagrama.
Aquestes dolçaines solen estar fabricades amb fustes més dures que la dolçaina en FA, com ara granadillo, palosanto, ebano.
Dolçaina en FA: Construïda normalment amb fusta d’arbres fruiters o de garrofer, aquest instrument hi té un so dolç i s’utilitza normalment per acompanyar al cant vocal.
Es diu que està en FA per què quan es digita el DO en l’instrument, sona realment un FA.
Dolçaina en SOL. Utilitzada per a passa carrers, dianes, processons i concerts, és la més comú.
El seu so és mes agut i brillant que l’altra dolçaina que es 3 o 4 cm. més llarga.
Com diu el seu nom, en aquest instrument al digitar un DO sonarà realment un SOL, sonant sempre una quinta més alta que les notes corresponents al pentagrama.
Aquestes dolçaines solen estar fabricades amb fustes més dures que la dolçaina en FA, com ara granadillo, palosanto, ebano.
No hay comentarios:
Publicar un comentario